Patronaat: Gratis Underground bands

The Irrational Library presents…wordt gecureerd door Joshua Baumgarten, Stadsdichter van Haarlem. De afgelopen 15 jaar probeert hij de underground naar de voorgrond te brengen door majestueuze, obscure, offbeat en buitenaardse bands naar Haarlem te brengen. Kom kijken als je niet weet waar je nu nieuwsgierig over moet zijn!

Deze editie verwelkomt The Irrational Library Space Siren, Neighbours Burning Neighbours en Wounded Kite. Met DJ Disfingered en Mr. Weird Beard.

Space Siren

Space Siren staat voor muziek, vriendschap, een stel Fenders en een heleboel gitaarpedalen. De muziek is moody zonder te zwaar te zijn en catchy zonder te pop te zijn. Ze weten zelf waar ze heen gaan met hun songs, maar zullen hun publiek het geheim nooit verklappen. Een band die geen muziek wil maken, maar het moet!

Neighbours Burning Neighbours

Uit Rotterdam komt Neighbours Burning Neigbours, een viertal dat zich niet van de wijs laat brengen door chaos. Sterker nog, de band is juist een safe space voor chaotische impulsen, oftewel een misvormde kant van noisepop. Live is Neighbours Burning Neighbours een aanstekelijke en ontvlambare bal van energie, iets wat BBC3’s Late Junction al is opgevallen. Komt dat zien dus!

Wounded Kite

Vernoemd naar een vroege Pavement-song werd geboren in de nineties en maakt dwarse gitaarpop. Hun eerste album ‘Feeding Monsters’ verscheen dit jaar en maakte de band eindelijk volwassen. Met veel muzikale invloeden uit de jaren negentig, maar ook beïnvloed door de wereld om ons heen. Van breekbare songs tot scheurende erupties en complexe ritmes, Wounded Kite heeft het allemaal!
donderdag 22 jun 2023
Stage 3
Deuren: 20:00
Start: 20:30  GRATIS
Patronaat: Gratis Underground bands
Cultureel

Patronaat: Gratis Underground bands

Patronaat

Zijlsingel 2
2013 DN Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 - 23:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Patronaat

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu