Patronaat: Haarlem Roots House: Fossen 4

Bij Haarlem Roots House nemen we je iedere eerste zondagavond van de maand mee op expeditie door muzikaal Amerika. Van sleazy rock ’n roll en jumpin’ New Orleans rhythm and blues tot aan opzwepende Mississippi Hill Country music, old school ragtime en uptempo bluegrass.

Bij deze relaxte hangout beleef je een show met veel ruimte voor improvisatie waar de muziek voor je neus ontstaat. Gepassioneerde muzikanten brengen je dit neo-vintage muziekspektakel in het intiemste podium van Patronaat.

Robbert Fossen is een ervaren rot in het muziekvak. Als eerste (en tot nu toe enige) Nederlander wist hij de finale van de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis te halen, waar hij het vaderland vertegenwoordigde op het wereldtoneel.

Ook in Haarlem heeft deze artiest heel wat wortels liggen. Zestien jaar na zijn geboorte aan de Gasthuisvest zong hij zijn eerste nummers in de toenmalige Haarlemse Jazzclub. Weer later zette hij verschillende keren de Botermarkt op z’n kop met zijn evenement Botermarkt Blues. In die periode legde hij ook de fundering voor wat nu Haarlem Blues Club is.

Fossen is geliefd om zijn donkere stem in combinatie met een rotsvaste shuffle met een dikke band sound. De getalenteerde, jonge Lothar Wijnvoord aan zijn zijde tovert met veel gevoel de ene na de andere solo uit zijn gitaar en met het ritmetandem van Eduard Nijenhuis op drums en Jan Markus op bas kan je gewoon niet missen. The blues is where it’s at!

Tickets €7 te bestellen: Hier

zondag 2 juni 2024
Stage 3
Deuren: 19:30
Start: 20:00

Patronaat: Haarlem Roots House: Fossen 4

Patronaat

Zijlsingel 2
2013 DN Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €7

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Patronaat

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu