Patronaat: Keti Koti Viering

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt er in het herdenkingsjaar in het hele koninkrijk extra aandacht besteed aan het Slavernijverleden, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de afschaffing ervan plaatsvond. Wij besteden hier in Patronaat in aanloop naar het herdenkingsjaar ook uitgebreid aandacht aan.

Keti Koti is een van oorsprong Surinaamse feestdag, die jaarlijks gevierd wordt op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent ‘ketenen gebroken’. Het is een belangrijk moment om kennis en ervaring over het Nederlandse slavernijverleden, en de invloed die het nu nog op de samenleving heeft, met elkaar te delen. In samenwerking met Het Badhuis vindt er een dialoogtafel en een muzikale viering plaats.

Muzikale Viering
In een speciaal voor gelegenheid samengestelde band brengen artiesten onder begeleiding van de Tuff Sound Band nummers ten gehore die zij bij Keti Koti vinden passen.

De Keti Koti viering is gratis te bezoeken. Muzikale Viering op Vrijdag 23 juni 2023
Locatie: Patronaat, Zijlsingel 2
Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:45

Patronaat: Keti Koti Viering

Patronaat

Zijlsingel 2
2013 DN Haarlem

  • Centrum
  • 20:45 - 22:45 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Patronaat

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu