Pletterij: Boy Edgarprijs

Boi Akih – From and to Infinity

Sinds 1997 vormen gitarist-componist Niels Brouwer en vocalist en tekstdichter Monica Akihary – winnaar van de Boy Edgarprijs 2023 – onder de naam BOI AKIH een duo dat de vaste en onscheidbare kern vormt van samenwerkingen met uiteenlopende musici en dichters. In dit concert presenteren ze hun nieuwe album From and to Infinity (release juni 2023).

From and to Infinity is een compositie van Niels Brouwer, die hij oorspronkelijk in 2019 schreef voor het 70-koppige bamboefluit orkest Molucca Bamboowind Orchestra uit Ambon Stad. Voor een uitvoering in het Orgelpark Amsterdam maakte hij nieuwe arrangementen voor een unieke bezetting met orgels, blokfluiten, kora, percussie, gender (gamelan-instrument), gitaar en stem.

Samen met de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis, koraspeler Sekou Dioubate uit Guinee en pianist Nora Mulder is het gelijknamige album opgenomen in het Orgelpark in Amsterdam, met de unieke orgels daar. De stukken die oorspronkelijk voor het bamboeorkest – van piccolo- tot contrabas-bamboefluit – zijn gecomponeerd, worden nu uitgevoerd op orgel door Nora Mulder.
Voor de live-uitvoeringen hebben Brouwer en Mulder een kistorgel omgebouwd om het voor deze compositie geschikt te maken. Het orgel heeft nu in totaal 219 pijpen en er zijn 24 extra baspijpen toegevoegd. En het kwintet is voor deze tour uitgebreid met de percussioniste Bintou Kouyaté uit Guinee.

From and to Infinity voert je mee op de golven naar het Molukse eiland Ambon. De zee, verklankt in het orgel, verbindt het met de rest van de wereld. Je ervaart een reis met contrasten en parallelle universa. Met zang in de oude taal het Haruku, de woeste adem van het orgel, de microtonale toetsen van de Balinese gendèr, het heldere getokkel op de gitaar en West-Afrikaanse kora, een ongebonden blokfluit, een gruizige e-gitaar en percussie. Het is akoestisch versus elektronisch, mechanisch versus organisch, sferisch versus ritmisch. From and to Infinity bestaat uit vier delen: The Sea, Dryland, The City en Joy.

 • Monica Akihary – zang, bas-kalimba, live sequencer
 • Niels Brouwer – gitaren
 • Dioubate – 35-snarige kora, slitdrum
 • Dodó Kis – blokfluiten
 • Nora Mulder – kistorgel
 • Bintou Kouyaté – percussie
 • LIVESTREAM
  Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

  UIT ETEN VOOR HET EVENT?
  Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

  Standaard 12,50
  Jong <25 8
  Haarlem Pas 8

  18 maart 20.00 uur Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Boy Edgarprijs

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

 • Centrum
 • 20:00 uur
 • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu