Pletterij: Drop me off Jazz Tim Langedijk en Paul Berner

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’.

Muziek maken met minimale middelen.

De muziek die Tim Langedijk en Paul Berner los van elkaar, met hun eigen bands, maken straalt helderheid en eenvoud uit. Soms zijn het zeer ingewikkelde composities die door hun spel makkelijk klinken en soms eenvoudige liedjes die juist met een heel diep gevoel resoneren.

Toen ze met dit duo begonnen was het hun idee om gewoon wat samen te spelen; twee fans van elkaars muziek die toevallig in Haarlem op steenworp van elkaar wonen. Even langs fietsen en spelen, geen versterking, geen effecten en geen pretenties, alles akoestisch. Maar, nadat ze de studio indoken om de resultaten even vast te leggen, werd bij het terugluisteren voor hun duidelijk dat ze die eenvoud, die helderheid zelfs juist versterken bij elkaar.

Een repertoire van bekende, minder bekende en onbekende liedjes, minimaal opgedient. Muziek pur sang.

Drop me off in Haarlem

In Haarlem wonen opmerkelijk veel top- jazzmusici. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek.

Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Standaard 12,50
Jonger<25 jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00

11 april om 20.00 uur  Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Drop me off Jazz Tim Langedijk en Paul Berner

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu