Pletterij: Drop me off Jazzconcert

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’.

Deze unieke samenwerking kwam tot stand i.s.m. het Jazzfest Amsterdam wat later deze maand plaats vindt.

De gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Chris Cheek is als geen ander in staat zijn saxofoon te laten klinken als een menselijke stem. Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Bill Frisell en Charlie Haden vroegen hem eerder ook al voor hun projecten. Zijn expressieve en lyrische spel maken hem een van de meest gerespecteerde musici in de internationale Jazz scene.

Guillermo en Chris werkten eerder met elkaar samen in de groep Wild Man Conspiracy. Op deze avond zullen ze voor het eerst samenspelen in deze bezetting.

Cheek-Celano-Haanstra bestaat uit:

Chris Cheek-Tenor Saxofoon
Guillermo Celano-gitaar
Mark Haanstra-bas

Drop me off in Haarlem

In Haarlem zijn opmerkelijk veel top- jazzmusici woonachtig. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek.

Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8

Tickets bestellen kan: Hier

4 maart 20.00 uur

Pletterij: Drop me off Jazzconcert

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu