Pletterij: Muziek door BaarsBuisDeman

BaarsBuisDeman

Ab Baars – tenorsaxofoon, klarinet, shakuhachi
Joost Buis – trombone
Berlinde Deman – tuba, serpent

De combinatie van drie blaasinstrumenten suggereert de feestelijke staccato energie van een fanfare, de stomende frontlinie van een New Orleans jazzensemble of misschien gewoon drie mensen die ademloos wachten op een ritmesectie. Dit trio is wat anders. BaarsBuisDeman is niets minder dan een heus droomensemble met een schier eindeloos kleurenbereik, van het laagste van de tuba tot het hoogste van de shakuhacki en zowat alles (of toch veel) ertussen.

Het trio speelt composities van Ab Baars – grillig, lyrisch, gek en eigenzinnig – maar ook spontane, open improvisaties. Het resultaat is een ontwrichte kamerjazz die zich wentelt in vrijheid en spontaniteit, maar nooit zwaar op de hand is en het voorspelbare ontwijkt. In plaats daarvan lijkt het wel een humoristische dans vol elegantie en plotse schijnbewegingen, met nu en dan hints naar de jazztraditie en de spirit van de heruitvinding die erdoor loopt in al z’n koppige betrouwbaarheid.

Tickets € 12,50 en jongeren onder de 25 jaar en Haarlempas houders € 8,00

Maandag 24 april 2023 van 20.00 tot 22.00 uur

Tickets bestellen: hier

Pletterij: Muziek door BaarsBuisDeman

De Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • €12,50 Haarlempas € 8,00
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu