Pletterij: Paul van Kemenade Quintet 2.0

Het quintet 2.0 is in 1989 opgericht door de Nederlandse altist en componist Paul Van Kemenade (1957) en speelde honderden concerten in binnen- en buitenland. In deze bezetting spelen zij ruim 20 jaar samen en namen ze meer dan 13 LP’s en CD’s op. De meeste composities zijn van de hand van bandleider Paul van Kemenade.

De band combineert in haar muziek diverse muzikale disciplines en culturen. Zij speelde samen met harmonie- en fanfare- orkesten, strijkkwartetten, popgroepen, renaissance ensembles en vele gastmusici zoals David Murray, Kenny Wheeler, Zim Ngqwana, Philip Catherine, Pierre Blanchard, David Linx en de Westafrikaanse Les Frères Guissé.

Van Kemenade heeft sinds 1994 een langdurige muzikale relatie met Zuidafrikaanse musici zoals Feya Faku, Louis Mhlanga, Sydney Mnisi , Bheki Koze en Sonti Mndebele.

Alle bandleden hebben tegenwoordig hun eigen internationale carrières maar komen voor speciale gelegenheden bij elkaar om concerten te spelen in groot respect voor elkaars vakmanschap.

De band bestaat uit:

Jeroen van Vliet – piano
Eric van der Westen – contrabas
Pieter Bast – drums
Louk Boudesteijn – trombone
Paul van Kemenade – altsax/composities.

Van Kemenade ontving in 1984 de Podium Prijs en in 1999 de ‘Boy Edgar Prijs’ (nationale ouevre prijs voor jazzmusici). In 2007 is Van Kemenade onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding. In 2020 mocht hij de Prins Bernhard Cultuur Prijs Noord-Brabant in ontvangst nemen.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8

30 mei 20.00 uur

Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Paul van Kemenade Quintet 2.0

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 30 mei
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu