Pletterij: Piano dubbelconcert

De piano centraal: dubbelconcert: Michiel Scheen- Tobias Delius en Albert van Veenendaal- Makkie van Engelen

De Pletterij heeft sinds begin dit jaar een mooie, klassiek ogende ‘oude’ piano. Om deze goed in te wijden vanavond een concert met twee top pianisten uit de Nederlandse jazz- scene: Michiel Scheen en Albert van Veenendaal. Beiden zijn al decennia actief en genieten groot aanzien bij mede- musici en publiek. Beiden nemen een collega muzikant mee: Michiel Scheen speelt met Tobias Delius (o.a. ICP Orchestra) en Albert van Veenendaal vindt drummer Makkie van Engelen aan zijn zijde.

Na deze avond is de Frits Kuhla- piano definitief ingewijd.

Verder lezen:

Tobias Delius – tenorsaxofoon, klarinet, Michiel Scheen – piano

Tobias Delius en Michiel Scheen vonden elkaar in 1983 in hun gezamelijke liefde voor de jazztraditie en improvisatorisch avontuur. Vanaf de eerste klanken in hun set duiken zij de diepte in en laten op lichtvoetige wijze referenties aan Fats Waller, Ben Webster, Duke Ellington, Don Byas, Thelonious Monk, Sonny Rollins, Cecil Taylor, Archie Shepp en Misha Mengelberg passeren. Ook eigen thema’s worden situationeel ingezet. Het muzikale parcours ligt altijd open en met speelse gretigheid nemen zij de luisteraar mee in een dynamisch geheel, waarvan het klinkend resultaat pas na afloop bekend is.

Tobias Delius (klarinet, tenorsax) begon met tenorsaxofoon spelen in het Ruhrgebied, Duitsland. Het was in Mexico-Stad en vooral in Amsterdam dat hij zijn zeer persoonlijke stijl ontwikkelde. Hij woont nu in Berlijn. Hij leidde zijn veelgeprezen Kwartet met Han Bennink, Joe Williamson en Tristan Honsinger, dat meer dan 20 jaar actief was en 4 cd’s op het ICP-label uitbracht. Naast zijn vele ad-hoc samenwerkingen speelt hij in het Trio Booklet (met Joe Williamson en drummer Steve Heather), het Jan Nijdam Kwartet en is vast lid van het ICP Orchestra.

Michiel Scheen (1963, Amsterdam) werkte in vele toonaangevende formaties in de geïmproviseerde muziek, bijvoorbeeld met Maarten Altena, Guus Janssen, Misha Mengelberg, Paul Termos en in vele internationale ensembles. In 2012 voegde hij zich bij Raoul van der Weide (bas, cracklebox, geluidsobjecten) en George Hadow (drums) in het Blue Lines Trio, dat op projectbasis wordt uitgebreid tot Sextet. Scheen speelt ook in het Jan Nijdam Kwartet.

Albert van Veenendaal, Makki van Engelen

Toen Makki van Engelen en Albert van Veenendaal elkaar ontmoetten, was er meteen een match en herkenning. Verhalenvertellers, die dezelfde taal spreken, ervaren muzikanten die meteen tot de kern van de zaak doordringen. Pulserende landschappen, messcherpe grooves, magische minimal, diepe uitspraken en tribale trance, het is allemaal verweven in hun muzikale universum waar drums en piano met gelijke stem spreken.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

9 maart om 20.00 uur   Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Piano dubbelconcert

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu