Pletterij: Springtij Festival 3

Met veelal ongehoorde muziek, van artiesten, die men niet snel ergens in Nederland op de podia zal tegenkomen. Nieuw talent in combinatie met musici/componisten, die in de schaduw blijven opereren.

Zo is er deze avond de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Lucy Adlington, de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Leonie Roessler, de Nederlandse electro-songwriter, producer en componist Pascal Plantinga en de Canadese electronica virtuoos Carmen Jaci. En behalve deze vier bijzondere musici zal er een verrassend intermezzo zijn van drie regionale artiesten, die voor het eerst in deze combinatie zullen aantreden: Joost Verhagen, Judith Wesselius en Hessel Veldman.

Springtij wordt samengesteld door componist Martijn Comes en musicus, componist en producent Hessel Veldman.

Over de artiesten:

Lucy Valentine Experimental musician and guitarist based in the United Kingdom. Lucy’s experimental and collaborative work focuses mainly on long form drones and cassette recordings. Latest album ‘Vault of Heaven’ works exclusively with the historic Mellotron’s sound banks. Bridging its unearthly celestial tones into the Heavenly, Vault of Heaven is a multimedia project focusing on analogue collage and creating surreal soundscapes to the accompany the artwork.

Instagram: capriciousmetal

Pascal Plantinga Dutch Pop Eccentric Pascal Plantinga is een electro-songwriter die experiment koppelt aan een bijzondere manier van muzikale verhalen vertellen.

Zijn sterk autobiografische verhalen ademen één en al reislust en putten uit persoonlijke ervaringen en ontmoetingen met unieke personages uit alle lagen van de bevolking. Of het nu een zingende taxichauffeur is, een gedesillusioneerde Miss California, een verlichte Hula-danseres of een verbitterde nazi die zo vriendelijk is om een lift aan te bieden, vereeuwigd in liedjes nemen ze de rol aan van Pascal’s eigen meervoudige persoonlijkheden.

Zijn langdurige werkrelatie met de Duitse elektronische muziekpionier Pyrolator geeft Pascals muziek zijn krachtige cinematografische karakter. De reeks artiesten waarmee Pascal in de loop der jaren heeft opgenomen en opgetreden, omvat Gary Lucas, Guy Klucevsek, Haco, Hauschka, Frances-Marie Uitti, Martin Bisi en Shoukichi Kina. Als filmcomponist creëerde Pascal de score voor de bekroonde speelfilm 170 Hz, de Japanse muziekdocumentaire Tsugaru No Kamari en de themamuziek voor Atsushi Ogata’s Yukata Cowboy-webserie.

Biography Carmen Jaci Carmen Jaci is een Frans-Canadese producer van experimentele muziek, momenteel gevestigd in Nederland. Met behulp van hybride geluiden waarin akoestische instrumenten worden samengevoegd met synthesizers en vocale opnames, construeert ze een klankwereld waarin elektronische en klassieke muziek elkaar overlappen. Door de jaren heen heeft ze een persoonlijke en unieke taal ontwikkeld die grotendeels draait om de ideeën van discontinuïteit en formele deconstructie. Haar stukken wisselen snel tussen en putten daarbij invloeden uit populaire en klassieke artiesten als Foodman, Igor Stravinsky en Grimes. Het tijdschrift Musicworks schreef: “Hoewel de muziek talloze veranderingen doormaakt van het ene ultrakorte fragment naar het volgende in een staat van bijna gewichtloosheid, klinkt het niet onsamenhangend. Integendeel, er is een duidelijke lijn die de compositie bij elkaar houdt.” Op dezelfde manier behoudt haar werk een subtiel humoristische toon en een zeer gepolijste geluidsproductie die ons bijna aan popmuziek doet denken.

Standaard 12,50
Jong<25 jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00

Tickets bestellen kan : Hier15 maart  20 uur

Pletterij: Springtij Festival 3

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu