Theater de Liefde: Benefiet Amnesty Int. door Bender

Bender – Benefiet voor Amnesty International

De Wereld Is Je Niet Vergeten, Vriend

donderdag 7 maart 2024 / 20:30 – 22:30

Benefietconcert van de band Bender, boordevol muziek, kunst en poëzie. De opbrengst van de kaartverkoop gaat in z’n geheel naar Amnesty International. De presentatie is in handen van Dolf Jansen.

Met De wereld is je niet vergeten, vriend vraagt Bender aandacht voor de vele (anonieme) burgers, journalisten en schrijvers die zich verzetten tegen ondemocratische, dictatoriale regimes overal in de wereld. Dikwijls ten koste van de eigen vrijheid. Of zelfs het eigen leven. De titel verwijst naar het gezamenlijk kunstproject van Bender en kunstenares Christel Bouwmeester, waarmee het ongewisse lot van deze verzetshelden zichtbaar is gemaakt door middel van muziek, poëzie en geanimeerde tekeningen. Tijdens het concert is er ruimte voor het verhaal van deze mensen, verplaatsen enkele lokale dichters zich in de thematiek, is er een expositie met tekeningen uit de animatie van Christel Bouwmeester en wordt zelfs één origineel geveild voor dit goede doel.

De Haarlemse band Bender toert sinds 2010 langs de theaters, cultuurkerkjes en festivals door het land met eigen Nederlandstalige chansons. Bender heeft een authentiek geluid met eigen, herkenbare teksten. Over Broos, het tweede album van Bender schreef Muziekweb indertijd: ‘Broos is het ideale tegengif voor de flitsende en oppervlakkige waan van alledag’. Of zoals muziektijdschrift Maxazine het verwoordde: ‘Diepzinnige teksten die nog zelfs twijfelen of ze vrolijk zijn of dramatisch, het is een kunst’. Bender bestaat uit Bert Vissers (zang, gitaar), Jan Rooijmans (gitaar), Jos Caspers (contrabas), Boris Vissers (piano) en Rodney Calis (trompet, slagwerk).

Het werk van Christel Bouwmeester-Wassenaar kenmerkt zich door haar snelle handschrift. Vluchtig en los. Ze tekent voornamelijk stadsgezichten en slaat daarin bruggen tussen heden, verleden en fictie. De perceptie van de geest met betrekking tot waarneming en beleving is een gegeven dat zij graag onderzoekt; conceptueel en veelal in serie. Uitzonderingen daargelaten kom je niet veel kleur tegen in het werk van Christel. ‘Kleur is zo groots. Ik hou het graag eenvoudig. Een stukje papier en een krijtje past altijd in je tas. Kleur moet iets toevoegen. De basis moet gewoon staan’.

Locatie

Theater De Liefde
Begijnhof 10
2011 HE Haarlem
Regulier met drankje
€19.00  Te bestellen:  Op deze site

Theater de Liefde: Benefiet Amnesty Int. door Bender

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 - 22:30 uur
  • €19 incl. drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu