Theater de Liefde: Familieconcert Le Carnaval des Animaux

Le Carnaval des Animaux

Familieconcert met verteller Remko Vrijdag

zondag 19 mei 2024 / 15:30 – 17:30

‘Le carnaval des Animaux’ is een humoristisch en satirisch programma voor het hele gezin.
Saint-Saëns componeerde het werk als vermaak voor zijn vrienden. Treffende gelijkenissen met dieren, maar ook bespotte collega-componisten komen voorbij. We horen sloffende schildpadden, dansende olifanten, een koninklijke leeuw, een acquarium, een volière en een stervende zwaan. Pas na zijn dood werd het werk razend populair. Zo haalde Disney zijn inspiratie voor ‘Belle en het Beest’ uit dit werk. Verteller en acteur Remko Vrijdag (oa. Vliegende Panters, Klokhuis) brengt het luchtige verhaal met de nodige ironie en actualiteit en en passant maakt de luisteraar kennis met een heel stel orkestinstrumenten.
‘Le carnaval des Animaux’ wordt uitgevoerd door een ensemble van tien professionele topmusici met de kracht van een symfonieorkest. De musici hebben allen hun sporen verdiend als solist en kamermusicus, en spelen in toonaangevende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Het programma wordt ingeleid met ‘Ma Mère l’Oye’ van Maurice Ravel op vierhandig piano. ‘Ma Mère l’Oye’ is een kort werk dat gebaseerd is op sprookjes van Moeder de Gans.

Kaarten €23 en tot en met  16 jr €18 met drankje. Te bestellen: Hier

Theater de Liefde: Familieconcert Le Carnaval des Animaux

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 19 mei
  • 15:30 - 17:30 uur
  • €23 en €18

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu