Theater de Liefde: Muziek – Niki Jacobs & ensemble The Ballad of Mauthausen

Ter ere van de Nationale Holocaust Herdenking op 29 Januari speelt Niki Jacobs met haar fenomenale ensemble The Ballad of Mauthausen in Theater de Liefde in Haarlem.

The Ballad of Mauthausen is een hartverwarmende voorstelling waarin de beroemde Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal staat. Gekozen is om deze cyclus in te bedden in een breder verhaal.Tussen de grote joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is het groter dan alleen een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.

Niki Jacobs zingt al meer dan 20 jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

“The ballad of Mauthausen is een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau”, schreef Jos Schuring in de Theaterkrant.

  • Muziek
  •  Zondag 29 januari 2023
  •  15:30 uur
  • Tickets: € 17.75 Te bestellen: hier

Theater de Liefde: Muziek - Niki Jacobs & ensemble The Ballad of Mauthausen

Theater de Liefde

Begijnensteeg 1
2011 RV Haarlem

  • Centrum
  • 15:30 - 17:00 uur
  • € 17.75
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu