Theater de Liefde: Red Limo Quartet

Na meer dan 15 jaar samen te spelen met de grootste namen uit binnen- en buitenland staat Red Limo Quartet nu eindelijk zélf in het middelpunt. Een strijkkwartet dat het in zich heeft om te klinken als volledige band. Een unieke sound die van heel klein naar ongelofelijk groot kan gaan. Ooit speelden ze als onderdeel van Kyteman Orchestra op alle grote podia van Nederland, tot aan de mainstage van Pinkpop en Lowlands. Daarna volgden ontelbaar veel artiesten (o.a. Blaudzun, Kensington, Racoon, Typhoon, Wende, 3J’s, Jeangu en maakten ze vast onderdeel uit van de huisband van het tv-programma Matthijs Gaat Door). Vanuit het buitenland meldde wereldster Eddie Vedder zich in 2018. De Pearl Jam voorman was zo onder de indruk dat hij Red Limo Quartet meenam als zijn begeleidingskwartet op zijn solo wereldtournee. De laatste show daarvan was in Wembley Stadium in London, in het voorprogramma van The Who.

Nu is er een theatertournee. Onder de naam ‘Red Limo Quartet, an offbeat Movie Night’ pakt het kwartet het iets kleiner aan vergeleken bij dat stadiongeweld. Bekende soundtracks en eigen stukken in een soundtrack- en movie score vibe zijn het anker van een voorstelling die je meeneemt op een filmisch avontuur, dat onder regie staat van niemand minder dan Dolf Jansen! En als klap op de vuurpijl verschijnt na al die jaren dan nu ook eindelijk het debuutalbum, met dezelfde titel als de theatervoorstelling. Op dit album laat Red Limo Quartet horen waartoe het kwartet in staat is. Nieuwe composities, maar ook classics uit de wereldcinemahistorie. Luister naar “South American Getaway” van Burt Bacharach, of het legendarische thema uit “Turks Fruit”. Maar ook naar bloedstollend eigen werk zoals “Here’s Johnny” en het heerlijk zomerse “Pina”. Het album werd opgenomen in Theater De Dillewijn in Ankeveen, gekozen om de geweldige akoestiek ter plaatse, en vanwege de heerlijke ambiance van het theater.

Als ‘bonustrack’ horen we de afwijkende klanken van de Chemical Brothers- cover “Wide Open”, met de Ierse zangeres Romy op vocals. Een geslaagd experiment uit de lockdown-erfenis. Het liedje geeft de veelzijdigheid van Red Limo gelijk weer. ‘An Offbeat Movie Night’ wordt gelanceerd tijdens de theatertournee, maar zal lang daarna nog nadreunen als het meesterlijke debuut van een strijkkwartet dat nu écht voor zichzelf kiest!

RED LIMO QUARTET “An Offbeat Movie Night”
Sietse van Gorkom, Rani Kumar, Camilla van der Kooij, Jonas Pap

vrijdag 23 februari 2024 / 20:30 – 22:30 Tickets €19 incl drankje , te bestellen: Hier

Theater de Liefde: Red Limo Quartet

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 - 22:30 uur
  • €19 incl. drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu