Verhalenhuis: De Zaanse Bigband

Traditionele Bigband muziek met modernere stukken en solisten

De Zaanse Bigband

De Zaanse Big Band is al 57 jaar lang een begrip in de Zaanstreek. De Zaanse Big Band kent een klassieke bezetting van 5 trompetten, 4 trombones, 5 saxen en een ritmesectie bestaande uit bas, slagwerk, piano en gitaar. Het repertoire van de Zaanse Big Band bestaat uit jazz uit de swingperiode (Ellington, Basie, Miller) afgewisseld met Latin, Funk en Rockabilly. De band wordt geleid door Sebastian Ohm en als solisten treden op: Rolf Delfos op altsax, Leon Juffermans op trompet en bugel, Andre Pet op trombone. De Haarlemse crooner Jules Hagens zingt enkele stukken speciaal voor dit concert mee.

Rolf Delfos
Alt-, bariton- en sopraansaxofonist Rolf Delfos uit Leiden is zeer actief in de Nederlandse jazzscene. Hij maakt sinds de jaren tachtig deel uit van onder meer The Houdini’s, The Auratones, Artvark Saxophone Quartet, The JazzInvaders, Cubop City Big Band, het Lewinsy Quartet en Licks & Brains. Hij is werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium en het ArtEZ Conservatorium als docent saxofoon, methodiek en improvisatie. Hij is daarnaast arrangeur, componist, programmeur, radiomaker en bestuurslid van de SENA. Voor zijn verdiensten in de Nederlandse jazzwereld ontvangt hij in 2013 de prestigieuze Peter Schilperoort Award.

Sebastian Ohm
Sebastian heeft  aan het Hilversums Conservatorium gestudeerd en is nu ondermeer als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en Fluxus Zaanstad. Als uitvoerend musicus maakt hij deel uit van The Ramblers, het CineMusic Orkest en The Hollywood Saxophone Project. Hij is vaste dirigent van het Louis Swing Orchestra geweest en is nog als dirigent actief bij de Seabreeze Big Band en de Zaanse Big Band. Hij is actief geweest bij concerten, radio- en TV-producties, CD-producties. Hij heeft in dit kader gewerkt met onder andere The Millennium Jazz Orchestra, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Glenn Miller Orchestra, NDR-Big Band, WDR-Big Band, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest en vele andere producties.

Jules Hagens 
Haarlemmer Jules Hagens is al meer dan 40 jaar een groot liefhebber van bigbandmuziek.  Jules heeft in verschillende bigbands gezongen zoals Bigband Bennebroek, Woodside Bigband en Gabanza Bigband uit Haarlem. Hij speelt ook graag in een kleinere bezetting, een Haarlems jazz quintet onder de naam “Chin Jazz”.

Zondag 24 maart, 15.30 uur Grote Zaal Tickets €15 met drankje na afloop. Tickets bestellen kan: Hier

Verhalenhuis: De Zaanse Bigband

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 15:30 uur
  • €15

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu