Noord-Hollands Archief

Noord-Hollands Archief

Bekijk hieronder al onze activiteiten waarin ontmoeting centraal staat.
Gebruik het filter om te vinden wat je zoekt.

Missie, visie en kernwaarden

Missie
Het Noord-Hollands Archief helpt organisaties om hun informatie toegankelijk en betrouwbaar te houden en helpt mensen om meer te weten te komen over hun eigen geschiedenis en die van de provincie Noord-Holland en de regio’s Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.

Visie:
Het NHA is een toekomstbestendige culturele en democratische basisvoorziening in Haarlem. Als publiekscentrum zijn we een culturele hotspot waar geschiedenis leeft en beleefd kan worden en waar alle inwoners van de provincie een stukje van hun eigen geschiedenis kunnen terugvinden. Als collectiecentrum zorgen we dat onze collectie houdbaar, bruikbaar en zichtbaar is. De innovatieve datatoepassingen die we helpen ontwikkelen, leveren verrassende geschiedverhalen en nieuwe inzichten op.

Onze kernwaarden
In tijden van tanend vertrouwen in media en instituties stelt het NHA betrouwbaarheid als kernwaarde voorop. Wij staan voor de authenticiteit van de informatie die we beheren. Als organisatie en medewerkers komen we onze afspraken na en zijn we eerlijk en zelfkritisch als we daar onverhoopt eens niet in slagen.

Noord-Hollands Archief

Kleine Houtweg 18

2012 CH Haarlem

023 - 517 27 00

Bezoek onze website Mail ons

Maak hieronder je keuze

Wat heeft je interesse?

Datum

Online of op locatie

Partners

Helaas, geen resultaten!

Met de huidige filter(s) zijn geen activiteiten gevonden.