jonge Roemeense pianist geeft concert

14 maart komt er een bijzondere pianist naar de Ontmoetingskerk. Florin Mantale, bekroond met de Willem Mengelberg Beurs van de stichting Concertgebouworkest in Amsterdam, wordt omschreven als “een van de meest veelbelovende Roemeense pianisten van zijn generatie” (Viniciu Moroianu).

Florin zal werk uitvoeren van Brahms, Rachmaninov en Scriabin.

Florin is geboren en getogen in Roemenië, heeft daar ook het conservatorium gedaan. In 2015 slaagde hij voor het conservatorium als “student van het jaar“. Toen hij van het Jacques Vonk fonds de studiebeurs voor ‘uitzonderlijk talent’ kreeg, kon hij aan het Amsterdamse conservatorium zijn masterstudie gaan volgen. In 2021 rondde hij die opleiding af.

Florin heeft in veel Europese landen opgetreden: Natuurlijk in Roemenië en in Nederland, maar ook in België, Italië, Spanje, Schotland, Engeland, Servië en Luxemburg. Bovendien wist hij verschillende prijzen in de wacht te slepen, in Maastricht, Boekarest, Oostenrijk en Bulgarije.

Het concert van deze uitzonderlijke pianist met dit ook al bijzondere programma kunt u bijwonen op 14 maart, 20.00-20.45 uur in de Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4. De kerk is open om 19.30 uur, vrije toegang. We vragen bij de uitgang wel om een bijdrage.

jonge Roemeense pianist geeft concert

Ontmoetingskerk

Frankrijklaan 4
2034 BA Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 20:45 uur
  • vrijwillige bijdrage
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Ontmoetingskerk Haarlem Schalkwijk

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu