Concert: Trio Schouten, Jansen, Courtois & Zyporyn

Trio Schouten-Janssen-Courtois speelde in oktober 2021 in de Pletterij, in augustus 2022 op de ZomerJazzFietsTour in combinatie met Louis Sclavis en op 26 nov treden zij samen op met de Amerikaanse basklarinettist Evan Ziporyn. Compositie en improvisatie wisselt elkaar af en werkt als inspiratie voor datgene wat komt.

Fie Schouten, klarinetten, en Guus Janssen, pianist, componist, werkten vaak samen. Schouten speelde composities van Guus Janssen en zij speelden samen als improvisatoren.

Vincent Courtois heeft zich de afgelopen decennia ontpopt tot een van de meest veelzijdige cellisten van dit moment. Hij is niet alleen solist, maar ook bandleider van onder andere zijn eigen kwartet en artistiek leider van het Franse La Compagnie de l’Imprévu. Op recente cd’s is hij te horen met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdman, als solist met 20e eeuws cellosolorepertoire en binnenkort komt de 2e film uit van de kindertekenfilm Ernest en Célestine waarvoor hij de muziek componeerde en met veel verschillende collega’s deze opnam.

Tickets via deze: site

Voor houders Haarlempas en jongeren (<25 jaar): € 7,50

Livestream € 5,–

Concert: Trio Schouten, Jansen, Courtois & Zyporyn

De Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • € 10,--
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu