Debat: Oekraïense vluchtelingen in Haarlem (Onderwijs)

Volgens de laatste cijfers vangt regio Kennemerland zo’n 3000 Oekraïense vluchtelingen op. Zij wonen zowel in opvanglocaties van de Gemeente als bij gastgezinnen. Veel vluchtelingen zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd (landelijke schatting: een derde van de vluchtelingen). Hoe organiseert Haarlem een passende vorm van onderwijs voor deze kinderen?

De Pletterij organiseert op dinsdag 20 september een debat over het onderwijs en de opvang van kinderen uit Oekraïne. Waar lopen we tegenaan? Hoe kunnen reguliere scholen en opvangcentra samenwerken met de particuliere onderwijsinitiatieven? Op welke manier kunnen Oekraïners die leerkracht waren in het eigen land, hier ondersteunen en ingezet worden? Een belangrijk discussiepunt: welke koers volgt het onderwijs: ligt de focus op blijven, integratie en het leren van de Nederlandse taal enerzijds óf op terugkeer, les in de eigen taal of in het Engels anderzijds?

Verschillende Nederlandse en Oekraïense betrokkenen bij onderwijs en opvang komen aan het woord over bovenstaande vragen.

Tickets te bestellen via deze: site

Debat: Oekraïense vluchtelingen in Haarlem (Onderwijs)

De Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • €3,--
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu