Docu: Uit ’t Leven

ZELFDODING IN DE LHBTIQ+ GEMEENSCHAP. EEN DOCUMENTAIRE VAN TIM DEKKERS, NAAR EEN IDEE VAN HENK BURGER

De LHBTIQ+-gemeenschap worstelt al jaar en dag met een ‘plaag’: zelfmoord. Volgens cijfers van 113 Zelfmoordpreventie heeft bijna de helft van de Nederlandse lesbische-, homo- en biseksuele volwassenen ooit zelfmoordgedachten gehad. Dat is vijf keer vaker dan in de algemene volwassen bevolking. Het aantal dat daadwerkelijk een poging doet, is vier keer zo hoog. Voor transgender personen zijn de cijfers nog schokkender. Toch lijkt het onderwerp zelfdoding binnen de regenboogcommunity een taboe.

Documentairemaker Tim Dekkers en scenarioschrijver Henk Burger willen dit taboe doorbreken met de aangrijpende documentaire Uit ‘t leven. Twee jaar lang volgden zij drie LHBTIQ+’ers die een inktzwarte periode achter de rug hebben. Krijgen acrobaat Jean, model Solange en gemeenteraadslid Kris hun leven weer op de rails? Kunnen zij een voorbeeld zijn voor anderen in geestelijke nood. Of loert toch dat zwarte gat?

Meer info: op deze site.

Tickets € 5,00 Te bestellen hier

80 minuten, met nabespreking.
Nederlands/Engels gesproken, Nederlandse ondertiteld

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Docu: Uit 't Leven

De Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • € 5,00

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu