Pletterij: Borrelende verhalen thema: Regen

In Nederland worden op veel plekken verhalen verteld en niet alleen door professionals. Steeds vaker worden verhalenavonden georganiseerd voor mensen die het leuk vinden om op een podium voor publiek een verhaal te vertellen.

De ‘Borrelende Verhalen’ middagen bij de Pletterij (een initiatief van Petra van Dam) is gebaseerd op het principe van ‘The Moth* Storytelling’, ontstaan in de USA. Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.

HET THEMA VAN DEZE MIDDAG: Regen.

Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl

——

*The Moth werd in 1997 opgericht door dichter en romanschrijver George Dawes Green, die het gevoel van zwoele zomeravonden in zijn geboorteplaats Georgia (USA) wilde nabootsen, toen motten zich aangetrokken voelden tot het licht op de veranda waar hij en zijn vrienden samenkwamen om betoverende verhalen in elkaar te draaien. Green en zijn oorspronkelijke groep verhalenvertellers noemden zichzelf ‘The Moths’ en Green nam de naam mee naar New York.

De non-profit organisatie heeft nu meer dan 500 verschillende vertelprogramma’s per jaar in meer dan 25 Amerikaanse steden (waaronder New York City, Los Angeles, Chicago en Detroit) en vier internationale steden (Londen, Dublin, Sydney en Melbourne) die de unieke perspectieven delen van zowel gemiddelde, gewone mensen als literaire of culturele persoonlijkheden.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN NA HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Standaard 7,50

14 april 16.00 – 19.00 uur

Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Borrelende verhalen thema: Regen

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 16:00 - 19:00 uur
  • €7,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu