Pletterij: Debat 1: de rol van sociale klasse in het onderwijs

Debat 1: de rol van sociale klasse in het onderwijs

Op 27 maart vindt het eerste debat plaats in de reeks ‘Sociale klasse; de rol van herkomst’. We hebben het die avond over de betekenis van sociale klasse in het onderwijs, zowel in de onderwijsloopbaan van individuen als in de manier waarop het onderwijs is georganiseerd in Nederland.

Over het onderwijs vertellen we het verhaal dat iedereen die hard werkt en gemotiveerd is hoog op de onderwijsladder kan klimmen. Maar keer op keer blijkt dat dit verhaal niet waar is. We noemen dat de meritocratische mythe.
Waarom dit niet waar is bespreken we met Lenette Schuijt en Damy Baumhöer die zelf, als kind van niet-gestudeerde ouders, hebben ervaren wat dit betekende in hun (onderwijs)loopbaan. Beiden hebben daarover geschreven.

Weliswaar wordt er gewerkt aan kansengelijkheid, maar het onderwijs functioneert in de praktijk als sorteersysteem voor plekken in de maatschappij. Hoe werkt dat? Florus Roelofsen (Voorzitter college van bestuur Nova Colleges) en Marten Elkerbout (Bestuurder Stichting Spaarnesant) kennen het onderwijs goed. Wat zien zij in hun praktijk, wat kan het onderwijs doen, maar misschien ook wel: wat zijn de grenzen van de mogelijkheden.

Standaard 3,00
Jonger<25jr 1,50
Haarlem Pas 1,50

Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Debat 1: de rol van sociale klasse in het onderwijs

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €1,50 en €3

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu