Pletterij Debat: Sociale klasse, de rol van je herkomst.

20 JUN ’24 – 20:00 – 22:30 uur Kaarten bestellen kan: Hier
Standaard €3,00
Jonger < 25jr €1,50
Haarlem Pas €1,50

Debat 4: Klasse, Kleur en Gender

Op donderdag 20 juni vindt het vierde debat plaats in de reeks ‘Sociale klasse; de rol van herkomst’.
In deze bijeenkomst staat de vraag centraal Klasse eerst. Of klasse alleen? Deze vraag is de titel van een artikel van onze gast Sinan Çankayain de Groene Amsterdammer (18 oktober 2023). Hij verweert zich in het artikel tegen de opvatting zoals die naar voren komt in boeken van bijvoorbeeld Meyer (SP), ’S Jongers (Pvda) en Moorman (PvdA) dat het in de eerste plaats gaat om Klasse en dat individualistische identiteitspolitiek verdeelt en secundair is. Çankaya zal in dit debat ingaan op zijn standpunt dat socialisten en sociaal-democraten een flinke dosis antiracisme nodig hebben.

In haar boek Klassenstrijd in deze tijd. Een pleidooi voor vernieuwing stelt onze tweede gast, Anja Meulenbelt, dat wat nu identiteitspolitiek wordt genoemd, altijd al noodzakelijk is geweest om de sociale verhoudingen te veranderen. Ze verwijst daarbij naar homo-emancipatie en vrouwenemancipatie.

Songϋl Mutluer, lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks-PvdA is onze derde gast. Met haar en de andere gasten gaan we in gesprek over de vraag hoe progressieve partijen oog kunnen hebben voor de emancipatie van alle gemarginaliseerde groepen en welke rol solidariteit daarin speelt.

Pletterij Debat: Sociale klasse, de rol van je herkomst.

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20 juni
  • 20:00 uur
  • €1,50 en €3

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu