Schrijfmeditatie

Schrijfmeditatie

Al schrijvend even stilstaan bij momenten uit je eigen leven. Je gaat met andere ogen naar je dagelijks leven kijken en je weet je weer verbonden met wat er voor jou toe doet. Dat is de insteek van deze schrijfmeditatie, die wordt georganiseerd door Stadsklooster Haarlem.

Inhoud
De bijeenkomst begint met een gedicht of inspirerende tekst en een moment van stilte. Daarna volgt een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van die ochtend. Het schrijven gaat als vanzelf. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee het moeiteloos gaat. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. Ook het voorlezen van je eigen tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Bij/na het luisteren wordt geen commentaar op elkaars teksten gegeven. Het programma wordt vaak afgesloten met een dichtvorm. Schrijven gebeurt met de hand, met pen en papier. Schrijfervaring is niet nodig om deel te nemen.

Aanvangstijd
De schrijfmediatie wordt regelmatig gehouden, iedere ochtend is los te volgen, telkens is er een ander thema. Vanaf 9.45 uur staat de deur open, zodat iedereen een fijne plek kan uitkiezen in de ruimte en even kan ‘landen’. De bijeenkomst starten om 10.00 uur, de deur gaat dan dicht (kom dus op tijd). Kosten voor deelname bedragen 10 euro – mensen met een Haarlem – of ZandvoortPas kunnen gratis aan deze activiteit deelnemen. Er is plaats voor maximaal 10 personen, reserveren is dan ook noodzakelijk. Dit kan via deze site.

Van 10.00 uur  tot 11 45 uur

Schrijfmeditatie

Doopsgezinde Kerk

Frankestraat 24
Haarlem

  • Centrum
  • 15 december
  • 10:00 - 11:45 uur
  • €12.50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Stadsklooster Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu