Stookkamer: Chi Kung

Chi Kung

Op vrijdag geven Soei en Tinka Lim Qi Gong les in de Stookkamer van 11.00 tot 12:00 uur.Wat is Qi Gong? Letterlijk betekent het in beweging brengen van onze vitale levensenergie. Dit zullen wij gaan doen met staande oefeningen, bewegingen en ademhalingsoefeningen. Voor mensen die niet alle bewegingen kunnen uitvoeren hebben wij aangepaste oefeningen.

Wat is het doel van Qi gong?
Door het in beweging brengen van onze levensenergie door ons lichaam voelen wij ons weer lekker in ons vel zitten, wij zijn als het ware in balans. Wie in balans is, is in controle, is de baas, anders gezegd heeft keuzes. Dit geldt voor lichaam en geest. Lichaam en geest zijn één. Wij volgen het principe van Ontspanning Concentratie en Meditatie (OCM), Qi gong is een benadering hiervan via het lichaam in de traditie van de TCM (Traditional Chinese Medicine). Onze oefeningen zijn zeer geschikt voor revalidatie, post-Covid e.d. energieverlies, maar ook voor diegenen die dieper in de werking van lichaam en geest willen duiken. Er ontstaat weer een goede verbinding van onze buik, ons hart en ons brein. Je wordt er rustiger van in je hoofd en je wordt je bewuster van spierspanningen, die weer mogen worden losgelaten. Maar vooral is het belangrijkste natuurlijk dat je er blijer en gezonder wordt.
De oefeningen zijn voor iedereen van jong tot oud en vereist geen speciale conditie.  We bieden een reeks van acht lessen aan op de vrijdagochtend van 5 mei tot en met 30 juni. Voor de lessen is loszittende kleding handig om te dragen. Je kunt oefeningen met schoenen doen of op je sokken.
Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de koffie en de thee. Voor meer informatie kun je bellen met Soei (06-40839115) of Tinka (06-26886133). We zien jullie graag langskomen.

Stookkamer: Chi Kung

Stookkamer

Stephensonstraat 38
2014 KD Haarlem

  • Zuidwest
  • 26 april
  • 11:00 - 12:00 uur
  • Kleine bijdrage koffie/thee

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Stookkamer

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu