Emine Bostanci: Dareyn

Dareyn, wat in het Ottomaans ’twee werelden’ betekent, is een project van Emine Bostanci. Zij werkt daarin elk jaar samen met verschillende inspirerende artiesten. Ze combineert het mystieke geluid van de kemenche – die zijn oorsprong vindt in Istanbul en de Zijderoute – op unieke wijze met verschillende Westerse instrumenten.

De passie van de artiesten voor het creëren van het onverwachte leidt tot een repertoire gevuld met poëtische composities en dynamische improvisaties. De musici willen de diepste menselijke emoties activeren, van melancholie tot extatische passie. In dit opmerkelijke muzikale avontuur verkennen zij zowel klassieke als jazz en wereldmuziek.

De sentimentele composities nemen je mee op een reis om naar je innerlijke 7 hemelen, van zaad tot groei naar verlichting. Elke hemel activeert een eigen kwaliteit, zoals vertegenwoordigd door de planetaire energieën gebaseerd op hun historische, esoterische en psychoanalytische verhalen en interpretaties in christelijke, hindoeïstische, islamitische, joodse en Afrikaanse bronnen.Je wordt verwelkomd met een uitnodigende interlude die de energie van geboorte, eenheid, licht en zachtheid inbrengt; bedoeld om het (lichaam, geest en) ziel voor te bereiden op de reis door de 7 hemelen.

Je kunt de laatste samenwerking van Emine en Franz, ‘Ghost Secrets’, beluisteren via: https://orcd.co/ghostsecrets

Emine Bostanci: Istanbul kemenche, Kretenzische lyra, zang
Franz von Chossy: piano

Emine Bostanci: Dareyn

Theater De Liefde

Begijnhof 10
Haarlem

  • Centrum
  • 15:30 - 18:30 uur
  • €19.00

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu