Theater de Liefde Luca Warmer: Oh, my jazz

Luca Warmer

Oh, my jazz

zondag 7 april 2024 / 15:30 – 17:30

Luca Warmer nodigt je uit om dichterbij te komen. Dichterbij haar liefde voor de jazzmuziek, dichterbij de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk aan Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone. Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Haar nieuwe programma wordt opgebouwd uit verfijnde jazz melodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voor gingen, krijgt het publiek Luca als dichter erbij.

Zelf zegt ze: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van Frank Zappa en Keith Jarret. Op mijn veertiende nam mijn vader mij mee naar North Sea Jazz. De deur naar de jazz stond bij ons thuis wagenwijd open. Zo te kunnen zingen, als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Natuurlijk heb ik getwijfeld. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Toch doe ik het. Want muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt.”

Zoveel redenen om naar de voorstelling Oh My Jazz te komen en je oren het gevoel geven dat jazz nooit is weggeweest. Luca is met lof afgestudeerd aan de jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021) en toert door het land met haar eigen producties. In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling Appelstroop met tranen is deze nieuwe voorstelling is een uitgelezen kans om – met haar als Cupido – dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Let’s s(w)ing!

Tickets €19 incl. drankje. Te bestellen: Hier

Theater de Liefde Luca Warmer: Oh, my jazz

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 15:30 - 17:30 uur
  • €19 incl. drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu