Theater de Liefde Wie is Robert Johnson, niet?

Wie is Robert Johnson, niet?

Marc Stakenburg en Bo Brocken

zondag 14 april 2024 / 15:30 – 17:30

Duivelse verhalen rond een blueslegende

Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over blues muzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer. Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte? En vanwaar de jarenlange verbeten jacht op ‘een derde foto’ van de muzikant?

Bob Dylan noemt hem ‘één van de meest inventieve geniën’, voor anderen is hij vooral één van de meest geslaagde marketing hypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers: Sweet home Chicago, Love in vain, Hellhound on my trail, Me and the devil en Cross road blues.

In Wie is Robert Johnson, niet? onderzoeken Delta bluesgitarist ‘Big Bo’ Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle fabels, fantasieën en feiten rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op authentieke wijze tot leven. Feiten en fictie lopen hevig door elkaar, wat blijft is de verbeelding. Johnsons verhaal speelt in op de fantasie en ja, er is een derde foto. Of toch niet?

Ticket €19 incl. drankje te bestellen:Hier

Theater de Liefde Wie is Robert Johnson, niet?

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 15:30 - 17:30 uur
  • €19 incl.drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu