Theater: Onder het melkbos

Onder het Melkbos is een literair hoogstandje van de beroemde Welshe dichter Dylan Thomas. Oorspronkelijk, halverwege de twintigste eeuw, als ‘stemmenspel’ door hem zelf op de radio vertolkt, vond de tekst sindsdien zijn weg naar tv en theater. Talloze keren is het inmiddels verfilmd of gespeeld en in even zovele vormen: van theatermonologen, voltallige ensemblestukken met meer dan vijftig spelers tot psychedelisch ogende tv-films. In 2021 speelde het Britse National Theatre een succesvolle toneelversie op West End in Londen, met in de hoofdrol Michael Sheen.

Deze theaterbewerking, gebaseerd op de prachtige vertaling van Erik Bindervoet uit 2020, neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, waar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden.

De tientallen rollen in deze voorstelling worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9m² een ode brengen aan literatuur, theater en bovenal: de verbeelding.

  •  Toneel
  •  Donderdag 12 januari 2023
  •  20:30 uur  Ticket € 17.75 Te bestellen: hier

Theater: Onder het melkbos

Theater De Liefde

Begijnesteeg 1
2011 RV Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 - 22:30 uur
  • € 17.75 pp
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu