Cursus: Schrijven over Schoonheid

cursus in autobiografisch schrijven door Susanne Gijsbers

Autobiografisch schrijven is een vorm van zelfonderzoek. Je krijgt opdrachten en associatieoefeningen waardoor je als vanzelf tot schrijven komt. Door het beschrijven van momenten uit je leven ontdek je iets wezenlijks over jezelf. Je herinnert je wat jij belangrijk vindt, waar je geïnspireerd door raakt. Je schrijft in een groep van maximaal 10 mensen. Het voorlezen van je stukje en het in stilte luisteren naar de verhalen van anderen is ook een onderdeel. Voorlezen is nooit verplicht. We sluiten af met een dichtvorm. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen. Iedereen kan het.

Beauty is in the eye of the beholder. Schoonheid is een subjectief begrip. Momenten van
schoonheid kunnen je soms de adem benemen. Schoonheid kan betekenis geven, kan ‘zin’
geven. Wat betekent schoonheid voor jou? En welke troost ligt erin besloten? Daar gaan
we in deze schrijfmiddag naar op zoek. Autobiografisch schrijven is een vorm van zelfonderzoek. Je krijgt opdrachten en associatieoefeningen waardoor je als vanzelf tot schrijven komt. Door het beschrijven van momenten uit je leven ontdek je iets wezenlijks over jezelf. Je herinnert je wat jij belangrijk vindt, waar je geïnspireerd door raakt. Je schrijft in een groep van maximaal 10 mensen. Het voorlezen van je stukje en het in stilte luisteren naar de verhalen van anderen is ook een onderdeel. Voorlezen is nooit verplicht. We sluiten af met een dichtvorm. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen. Iedereen kan het.

Maandag 17 april, 13.30 uur
Toegang €15
  Haarlempas €10

Ticket bestellen kan: hier

Cursus: Schrijven over Schoonheid

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 13:30 - 16:00 uur
  • €10 en €15

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu