Film: Close

Aangrijpende, met prijzen overladen film over vriendschap

De dertienjarige Léo en Rémi zijn al jaren beste vrienden en gaan heel vanzelfsprekend met elkaar om. Maar wanneer ze voor het eerst naar de middelbare school gaan en een klasgenoot – die ziet hoe close de twee zijn – vraagt of ze een paartje zijn, ontkent Léo geschrokken en begint hij zich opzichtig van Rémi af te keren. Mooi verteld en uitstekend gespeeld; vooral door de jonge Dambrine als de door schuld verteerde Léo, die ziet wat het verbreken van de vriendschap doet met Rémi.

Waardige opvolger van transgenderdrama Girl, het met prijzen overladen regiedebuut van de Belgische regisseur Lukas Dhont.

Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022. De film ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Festival van Cannes. De eerste vertoning werd door het publiek in Cannes onthaald met een ellenlange staande ovatie van ruim 15 minuten.

Donderdag 20 april, 19.30 uur
Toegang €6 Haarlempas €1        Kaarten te bestellen: hier

Film: Close

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 19:30 - 21:30 uur
  • €1 en €6

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu