Haarlemse Dichtlijn: Bid je vijand tot vriend.

De Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken. Dat doet zij door dichters een podium te bieden. Maandelijks met een open podium, vanaf dit seizoen vrijwel maandelijks in Verhalenhuis Haarlem. Jaarlijks, op Hemelvaartsdag, met een festival voor honderd deelnemers. En bij gelegenheid, onder de noemer ‘De Haarlemse Dichtlijn-op-tournee’, door mee te werken aan activiteiten die anderen organiseren. Ook meedoen?
Meedoen op het podium van de Haarlemse Dichtlijn, dat kan iedereen. Wie poëzie schrijft en dat wil delen met publiek, is welkom. De Haarlemse Dichtlijn selecteert niet en laat de waardering aan de luisteraar over. Per keer mag je drie gedichten voordragen (maximaal 5 minuten). De grote variatie zorgt ervoor dat elk podium naar meer smaakt! Voor ons podium op 13 september, hebben we een bijzondere opdracht gekozen: bid je vijand tot vriend. Het is de laatste regel uit een gedicht van Anneruth Wibaut dat ze voordroeg tijdens het festival. Ze riep op om iets anders te doen met de oorlog en andere narigheid, dan te oordelen, uit te sluiten en te schelden. Ze gebruikte het woord ‘bidden’ in de betekenis van smeken en verbinden, opdat de wereldbevolking naar elkaar omkijkt en zorgt voor elkaar. Laat jij je ook inspireren? Doe mee en stuur je gedicht naar kwaliteit@haarlemsedichtlijn.nl

Dinsdag 13 september, 20.00 uur
Toegang €gratis, reserveren noodzakelijk Dat kan: hier

Haarlemse Dichtlijn: Bid je vijand tot vriend.

Het Verhalenhuis

van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 20:00 - 22:00 uur
  • Gratis
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu