Het verhalenhuis: Film Origin

Een zoektocht van auteur Isabel Wilkerson naar de wortels van het racisme

Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken?

Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller ‘Caste: The Origins of Our Discontents’ zal worden: een boek dat o.a. pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme.

Origin’ beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar haar boek dat direct na publicatie tot een klassieker werd bestempeld. Regisseur Ava DuVernay maakte eerder de film ‘Selma’ over Martin Luther King en zijn strijd om stemrecht te garanderen voor alle mensen in Amerika.

Zaterdag 15 juni, 19.30 uur, 141 min. Tickets €6 te bestellen: Hier

Het verhalenhuis: Film Origin

Het Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 15 juni
  • 19:30 uur
  • €6

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu