Neoliberalisme – Een Nederlandse geschiedenis

Neoliberalisme hoort in het hart van de Nederlandse politiek

In deze aflevering van het Filosofie Café gaat Bram Mellink nader in op het Nederlandse neoliberalisme. In het publieke debat is de afgelopen jaren veel kritiek geleverd op het neoliberalisme, maar wat dit begrip inhoudt blijft meestal vaag. Waar komt het eigenlijk vandaan en hoe heeft het zich in Nederland genesteld?

In Neoliberalisme – Een Nederlandse geschiedenis geven historicus Bram Mellink en socioloog Merijn Oudenampsen het neoliberalisme voor het eerst een plaats in de geschiedenis van ons land. Zij laten zien dat het marktdenken veel eerder in Nederland landde dan altijd is gedacht en veel nauwer met onze naoorlogse instituties is verweven dan deskundigen tot nu toe aannamen. Dit boek volgt de politici, ambtenaren en wetenschappers die na de Tweede Wereldoorlog het marktdenken ontketenden en plaatst hun neoliberalisme waar het thuishoort: in het hart van de Nederlandse politiek.

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– HaarlemPas houders €5 korting. Vul in bij het kortingcode veld: HaarlemPas

Dinsdag 18 oktober, 20.00 uur
Toegang € 10

Kaarten bestellen: hier

Neoliberalisme – Een Nederlandse geschiedenis

Het Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 20:00 uur
  • € 10.00

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu