Verhalenhuis: De kleurrijke beelden van Chagall

De illustraties bij verhalen uit het Oude Testament

Deze tweede van de drie bijeenkomsten over Chagall is op 4 april.  Chagall werd gevraagd om de Bijbel te illustreren. Hij maakte toen een hele reeks etsen en gouaches (waterverfschilderijen) bij de verhalen uit het Oude Testament (de Joodse Bijbel).  Later maakte hij ook een hele serie grote schilderijen over deze thematiek, waarvoor later een heel museum werd opgericht in Nice.  Deze schilderijen behoren tot de hoogtepunten van zijn werk.

Dr. Kick Bras was PKN predikant, docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit te Kampen, hoofdredacteur van het blad Herademing en is auteur van verschillende boeken over meditatie, spiritualiteit en mystiek. Bras heeft zich verdiept in de Nederlandse mystiek en geeft workshops over meditatievormen uit de christelijke spiritualiteit, maar ook lezingen over de achtergronden van beeldende kunst en spiritualiteit zoals Van Gogh en kunststromingen uit vorige eeuwen.

Donderdag 4 april, 20.00 uur

4 april: De illustraties bij verhalen uit het Oude Testament

25 april: De illustraties bij verhalen uit het Oude Testament  20.00 uur

Tickets €8  Te bestellen: Op deze site

Verhalenhuis: De kleurrijke beelden van Chagall

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 27
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 25 april
  • 20:00 uur
  • €8

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu