Non-verbale communicatie begrijpen

Hoe kan je betere gesprekken voeren door je non-verbale mogelijkheden in te zetten?

Mensen communiceren voor een groot deel non-verbaal, d.w.z. door de manier van praten, de intonatie en de lichaamstaal. De percentages die daarvoor in de wetenschap genoemd worden variëren van 50% tot 93%.

In deze workshop leer je om non-verbale communicatie te herkennen. Je gaat experimenteren met gebruik van de ruimte, stem, stilte en houding. Je gaat het verschil ervaren tussen gezonde en ongezonde spanning en je gaat voelen wat de spanning doet met je lijf en hoe daardoor je communicatie wordt beïnvloed.
Door te oefenen met situaties uit de praktijk ontdek je wat bij jou past. Daarmee vergroot je je communicatiepalet en versterk je je authenticiteit.

Deze workshop zal je laten ervaren dat je niet altijd hoeft te praten om invloed te hebben en zal je helpen om op een ontspannen manier om te gaan met weerstand. Ook ga je beter de non-verbale communicatie van anderen herkennen en heb je je eigen non-verbale communicatiepalet verkend en uitgebreid.

We doen dit in een ontspannen, speelse sfeer met veel oefeningen in de vorm van rollenspellen.

Deze workshop wordt gegeven door Suzanne Mijnheer. Naast een acteursopleiding en een doctoraal heeft zij jarenlange ervaring als adviseur binnen het bedrijfsleven. Zij heeft haar eigen bureau voor teamcoaching en training, geeft toneellessen en regisseert.

Trainer: Suzanne Mijnheer

Datum en tijd: donderdag 29 september 2022, 13.30-15.30 uur

Locatie: Kweekcafé in Haarlemmer Kweektuin

Kosten: deelname aan de workshop is gratis

Maximum aantal deelnemers: 15

Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang of bij afwezigheid zonder afmelding kunnen kosten van Euro 20 in rekening worden gebracht.

 

Aanmelden kan: hier

Non-verbale communicatie begrijpen

Kweekcafé in Haarlemmer Kweektuin

Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

  • Noord
  • 13:30 - 15:30 uur
  • gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu