Een bewonersinitiatief realiseren

HOE KAN IK MIJN BEWONERSINITIATIEF REALISEREN
Je hebt een leuk plan bedacht, bijv. geveltuinen in je straat, een cultureel evenement, een koffieochtend samen met andere mensen of een buurtfeest. Je bent heel erg enthousiast, maar hoe pak je het nu verder aan? Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze inspirerende en interactieve workshop, die tot stand is gekomen in samenwerking met Vrijwilligerscentrum, de Gemeente Haarlem, Dock Haarlem en Haarlem Effect, geven we allerhande tips en adviezen hoe je jouw idee een stap verder kunt brengen of kunt realiseren. Diverse onderdelen komen aan bod: hoe je hulp kunt krijgen, advies kunt inwinnen, welke trainingen er zijn, welke financieringsmogelijkheden er bestaan en waar je je initiatief kunt pitchen. We nemen je mee in de wereld van initiatieven en helpen je om jouw plan zo goed en snel mogelijk te laten slagen. De trainers van deze workshop Myrna Wiggers en Chris Rabbers hebben jarenlange ervaring in de wereld van initiatieven ontwikkelen en uitvoeren, en helpen je graag op weg. Meld je dus aan voor deze workshop en krijg de adviezen die jij nodig hebt bij het realiseren van je plan.

Over de trainers:
Myrna Wiggers werkt bij de Gemeente Haarlem als projectleider voor (nieuwe) bewonersinitiatieven. Hiervoor heeft zij een programma opgezet met diverse activiteiten, zoals het Initiatievencafé. Het Initiatievencafé biedt Haarlemmers een netwerk, informatie en een podium om mooie ideeën te pitchen en met hulp van de aanwezigen verder te brengen. Ze werkt hierbij samen met diverse stadmakers en partners in de stad.

Chris Rabbers is al meer dan 15 jaar werkzaam binnen vrijwilligersland en het sociaal domein. Zij is gecertificeerd trainer (opleiding ICM) en heeft veel ervaring in trainingen van praktische coachingsvaardigheden. Zij vindt het fijn en inspirerend om mensen te motiveren, creatieve werkvormen te gebruiken en interactief te zijn met de groep.

Trainers: Myrna Wiggers en Chris Rabbers

Datum en tijd: Woensdag 16 november 2022, 15.00-17.00 uur

Locatie: Kweekcafé, in Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

Kosten: deelname aan de workshop is gratis

Maximum aantal deelnemers: 15

Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang of bij afwezigheid zonder afmelding kunnen kosten van Euro 20 in rekening worden gebracht.

Aanmelden kan: hier

Een bewonersinitiatief realiseren

Kweekcafé, in Haarlemmer Kweektuin

Kleverlaan 9
2023JC Haarlem

  • Noord
  • 15:00 - 17:00 uur
  • gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu