Vrijwilligersactie Dura Vermeer voor cliënten van Kennemerhart

Muren gesausd, terrassen en tuinen opgeknapt, spelletjes met bewoners gespeeld, wandelingen gemaakt, dansen, spelen, koken en samen zingen.

Meer dan 90 collega’s van Dura Vermeer Bouw Midden West uit Cruquius hebben zich gisteren ingezet voor cliënten van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart. Bepakt en bezakt met werkinstructies, bouwmateriaal én vol goede moed togen ze naar 4 woonzorglocaties en 7 dagbestedingslocaties van Kennemerhart om een aantal uur de handen flink uit de mouwen te steken. Zo werden er muren gesausd, terrassen en tuinen opgeknapt, spelletjes met bewoners gespeeld en wandelingen gemaakt. Ook werd er gedanst, gespeeld, gekookt en samen gezongen. Het leverde voor zowel de vrijwilligers van Dura Vermeer als voor de cliënten van Kennemerhart een mooie, vrolijke en zinvolle middag op.

Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West: ‘Kennemerhart hebben we letterlijk in ons hart gesloten. Met de huidige zorgtekorten vinden wij het belangrijk om de ouderenzorg een hart onder de riem te steken en tegelijkertijd iets terug te doen voor de omgeving waar wij ontwikkelen en bouwen. Onze collega’s, van uitvoerders tot trainees en projectmanagers, zijn met veel plezier en enthousiasme aan de slag gegaan. Mooi om te zien hoe een klein gebaar een grote impact heeft op bewoners en cliënten.’

Opknapbeurt voor Tuindershart
Op Kennemerhart Oppepperslocatie Tuindershart stond een grote klus op de agenda. In de sier- en moestuin werd de keet van Tuindershart en woonzorglocatie De Blinkert geschilderd en er werd enthousiast in de stadstuinderij gewerkt. Ook de deelnemers en de vaste vrijwilligers van de Oppeppers hielpen een handje mee. Met als resultaat een vernieuwd onderkomen waar dagelijks met veel plezier gewied, geplant, gezaaid en geoogst kan worden.

Op dezelfde locatie komt de timmerclub geregeld bij elkaar waar vogelhuisjes en plantenbakken worden gemaakt. Voor mensen met (beginnende) dementie is Tuindershart een hele fijne plek om samen de dag door te brengen. Peter Bos, teamleider dagbesteding Kennemerhart: ‘We zijn ontzettend blij met deze vrijwilligersactie van Dura Vermeer. Vrijwilligers zijn ‘de kers op de taart’. Want zonder hen kan er vanwege de druk op de zorg heel veel vaak niet. Juist die extra aandacht, samen een kopje koffie, een mooi verhaal met elkaar delen, samen koken en voor een glimlach zorgen, maakt dat mensen zich gezien voelen. Voor kwetsbare ouderen waar ook eenzaamheid nogal eens om de hoek komt kijken, is dat ontzettend belangrijk.’

Klik hier voor het hele artikel van haarlem.nieuws.nl

Foto: Chris Hoefsmit / Kennemerhart

Datum: 16 juli 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu