De Schuur verlaagt entreeprijzen

Vanaf deze maand verlaagt de Schuur de entreeprijzen voor theater- en filmvoorstellingen voor inwoners uit de regio met een laag inkomen. Houders van de HaarlemPas en ZandvoortPas betalen voor film en theatervoorstellingen voortaan € 1,- per kaartje. Deze en volgende week ontvangen circa 11.000 inwoners een nieuwe pas: zo’n 8.500 volwassenen en nog eens meer dan 2.500 kinderen. De pas wordt door de gemeente uitgereikt aan inwoners die tot maximaal 130% van het bijstandsniveau verdienen.

Een avondje naar de film of theater? Helaas is dat voor sommige mensen niet haalbaar, omdat de financiële drempels voor een bezoek aan het theater te hoog zijn.

Mede door de hoge energiekosten en inflatie is een bezoek aan het theater voor steeds minder mensen vanzelfsprekend. In september van dit jaar luidde het Jeugdfonds Sport & Cultuur nog de noodklok: ouders bezuinigen op sport en cultuur waardoor cultuurparticipatie een luxe wordt. Ook het Nibud vroeg eerder dit jaar aandacht voor het feit dat contributie voor sport en cultuur één van de eerste dingen is die bij gezinnen afvalt als er bezuinigd moet worden.

Directeur Marelie van Rongen: “De Schuur hecht er veel waarde aan dat iedereen toegang heeft tot kunst en cultuur, juist ook in deze roerige tijden. De Schuur wil een huis zijn waar alle mensen zich welkom kunnen voelen bij film en theater.” Met deze verlaging van de entreeprijzen wil de Schuur het culturele aanbod toegankelijker maken voor mensen met een minder gevulde portemonnee.

Inwoners van Haarlem en Zandvoort kunnen hun kaartje verkrijgen op vertoning van hun
HaarlemPas of ZandvoortPas aan de kassa van de Schuur, op de dag van de voorstelling.

 

Datum: 26 november 2022

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu