Een feest van kleur!

Creatieve workshops in Haarlem Zuid-West en Centrum.

Op twee locaties in Haarlem start in juni een reeks van vier workshops waarbij iedereen welkom is om creatief aan de slag gaan met kleur. In juli wordt de reeks afgesloten met een eindpresentatie in Trefpunt ’t Trionk in Haarlem Zuid-West.

Kleur staat centraal tijdens de workshops, gegeven door docent Juliette Verhofstad. Wat is het effect van kleur op de sfeer, hoe creëer je diepte en welke invloed hebben vormen op kleur? Er komen diverse technieken aan bod, zoals collage maken, schilderen met gouache en het werken met weeftechnieken. “Met deze workshops nodigen we iedereen uit om de creativiteit in zichzelf te ontdekken op een laagdrempelige plek in de wijk” vertelt Arianne den Haan, mede-organisator van de workshops.

Naast de creatieve workshops leren deelnemers nog meer over kleur tijdens een verdiepende kunstlezing. Tijdens de lezing, met aansluitende lunch, zien zij hoe bekende kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, Paul Klee en Henri Matisse kleuren gebruikten. De verkregen kennis en inspiratie worden direct toegepast op het eigen werk.

De workshops worden georganiseerd op twee locaties in Haarlem. Op donderdagmiddag in Haarlem Centrum (Wijkcentrum Binnensteeds) en op woensdagochtend in Haarlem Zuid-West (Trefpunt ‘t Trionk). Deelnemers betalen een eigen bijdrage van tien euro (met HaarlemPas 5 euro) voor vier workshops, de eindpresentatie en de kunstlunch. Meer informatie en aanmelden via: www.hart-haarlem.nl/een-feest-van-kleur

Een feest van kleur wordt georganiseerd door Buurts en Hart. Buurts wil met elkaar van Haarlem een gezonde en fijne stad maken om in te wonen en te werken. Met preventie, eigen initiatieven, bereikbare zorg en ondersteuning in elke wijk. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland. Dit project is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van Gemeente Haarlem.

Klik hier voor het hele artikel van haarlem.nieuws.nl

Datum: 8 mei 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu