‘Exhibit Unknown: Ukraine Unknown’

Studenten van Haarlem Campus presenteren op 24 en 25 juni ‘Exhibit Unknown: Ukraine Unknown’, een bijzondere tentoonstelling in het teken van digitale kunst. Het evenement is gericht op het belichten van de oorlog in Oekraïne en vindt plaats in de voormalige gevangenis de Koepel in Haarlem.

Een prominente rol is weggelegd voor Stas Kolotov, een kunstenaar uit het Oekraiense Kiev. De muzikant en grafisch ontwerper besloot toen de oorlog uitbrak zijn baan als koorzanger op te geven en zich te focussen op kunst. “Ik wil mijn persoonlijke artistieke ervaring en vaardigheden aan de meerderheid te tonen. De oorlog is intensief en doet wat met een mens. Dat wil ik laten zien in mijn kunst’’, laat hij weten op Instagram. Naast Kolotov komen onder meer Artmoskvetik, Alina_art_collage en nog vele anderen hun werk digitaal tonen.

Oorlog vertaald door kunst

Max Pover Hua, student aan Haarlem Campus en één van de drijvende krachten achter de expositie, legt uit: “We organiseren deze tentoonstelling omdat we het gevoel hebben dat er een noodzaak is om een ander licht te werpen op de oorlog in Oekraïne. Met kunst kun je het persoonlijk maken, de oorlog vanuit een ander perspectief zien. Dat is waar het ons om gaat. Exhibit Unknown richt zich op het uitlichten van kunstenaars die hun verhaal vertellen door middel van kunst. Aangezien de helft van ons team Kate, Anna en Krystyna uit Oekraïne komt, hebben zij een persoonlijke connectie met deze expositie. De betrokkenheid met de
mensen die daar nog wonen is groot en zo ontstond ‘Exhibit Unknown presents: Ukraine Unknown’

Digital Art

De expositie bevat werken van een tiental getalenteerde kunstenaars uit Oekraïne, die op hun eigen unieke manier de impact van de oorlog verwoorden in hun kunst. Omdat de ontwerpen te zwaar en kostbaar zijn om naar Nederland te verschepen, zal de expositie bestaan uit digitale kunstwerken. Deze digitale afbeeldingen zullen te bewonderen zijn op de begane grond van de Koepel.

Het openingsevent van Exhibit Unknown start op zaterdagmiddag 24 juni om 15.00 uur en begint met een herdenking ter ere van alle getroffenen tot nu toe.

foto aangeleverd voor publicatie

Datum: 23 juni 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu