‘Geestelijke verzorging? Dat is toch iets van dominees en pastoors?’

Die reactie krijgt CLEO projectleider Magdalena Chu Kum nog regelmatig.
CLEO, Centrum Levensvragen en Ouder worden, is een Haarlems project rondom zingeving en levensvragen van ouderen. Vrijwillige geestelijke verzorgers gaan met ouderen in gesprek over thema’s zoals ziekte, de dood, beperking, eenzaamheid, verlies of trauma.
“Waarom overkomt mij dit?”
“Hoe kan ik nu verder?”
“Voor wie ben ik nog van betekenis?”
Op deze vragen is meestal niet meteen een antwoord te geven. Wel is het fijn om hierover te kunnen praten met iemand die luistert en aandacht heeft. Een geestelijke verzorger is minder oplossingsgericht dan een sociaal werker. Ze bieden een luisterend oor en zijn gesprekspartner voor de oudere. Het zijn gesprekken waarin een oudere zijn zorgen, vragen en verlangens kan delen en hopelijk weer op adem kan komen en weer grip op het leven krijgt. Elke vrijwillige geestelijke verzorger heeft een training gevolgd en een aantal keer per jaar vindt er een intervisie plaats met alle vrijwilligers.
CLEO is op zoek naar nieuwe vrijwillige geestelijke verzorgers om het team te versterken. Heb jij interesse en ben je tenminste twee dagdelen per maand beschikbaar? Neem dan contact op met projectleider Magdalena Chu Kum, 06 435 435 57 / mchukum@dock.nl.

 

 

 

Datum: 26 februari 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu