Kunst in de Vijfhoek

De Vijfhoek Kunstroute en de Haarlemse Dichtlijn werken samen om van 12 – 14 mei een weekend lang spektakel te maken. Veertien dichters zijn gekoppeld aan veertien beeldende kunstenaars om samen het thema Hemelbestormers vorm te geven. Dat zie je terug in het straatbeeld en in de ateliers én in de catalogus.

Vrijdagavond 12 mei bestormen we met alle deelnemende kunstenaars de Nieuwe Kerk voor de opening, vertrek vanaf de Raaks Halle. Er worden dichtregels meegedragen op spandoeken die later hun plek vinden in de ateliers, bibliotheek en Proveniershof.

Zondag 14 mei brengt de Haarlemse Dichtlijn ‘koekoeksklokpoëzie’ in de Proveniershof, Grote Houtstraat 140. Telkens vijf dichters dragen dan op elk heel uur een gedicht voor om de hemelbestormende kunst te vieren. Start: 11.00 uur. Komt dat zien!

Met: Aagje Ammeraal, Rogier Cornelisse, Lilian Cornielje, Petra Fenijn, Peer van den Hoven, Marten Janse, Gert-Jan Kooren, Johan Meesters, Loes Raymakers, Yde van Reide, Dorothé Rodenburg-Glorie, Audrey Stam, Anneruth Wibaut, Arnold Ziegelaar.

 

 

 

Datum: 30 april 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu