Vitalis maatje; ook in jouw buurt wacht een kind

Maak een verschil in het leven van een kind

Wil jij groeien als persoon en tegelijkertijd iets geweldigs doen voor een ander?
Dan nodigen we je van harte uit om bij ons aan boord te stappen!

Dankjewel voor de leuke dag!

Is het motto van Stichting Vitalis, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar die thuis niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen.

In Haarlem wachten momenteel 13 kinderen op een aardige man of een enthousiaste vrouw om hun leven een positieve wending te geven.

Deze kinderen staan voor uitdagingen vanwege diverse omstandigheden, zoals ouders met psychische problemen, fysieke handicaps, of de noodzaak om te zorgen voor een broer of zus met autisme. Ze passen zich aan, zetten anderen op de eerste plaats, en vergeten soms zichzelf.

Als maatje kun je veel voor hen betekenen door persoonlijke steun en positieve aandacht te bieden, hen weer kind te laten zijn en zorgeloos te laten spelen.

Hoe?

Gewoon door samen een paar uurtjes op pad te gaan. Denk aan een dagje strand, een bezoek aan de bibliotheek, voetballen, klimmen, knutselen, dansen, een museum verkennen, samen cake bakken, of bordspelletjes spelen bij jou thuis.

Samen bouw je een bijzondere band op. Het is niet alleen waardevol voor het kind, maar het zal ook jouw hart verwarmen! Het zien lachen van een kind, het opbouwen van zelfvertrouwen, en laten zien dat ze belangrijk zijn, geeft een geweldig gevoel. Bovendien draagt het bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en verbreedt het je wereld.

Vitalis biedt ondersteuning en begeleiding: Als vrijwilliger word je gescreend, getraind en gekoppeld

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden of wil je meer weten, neem dan contact met mij op!

Marisca de Graaf (casemanager in Haarlem) van Vitalismaatjes 06 39 61 46 15
Op onze website www.vitalismaatjes.nl kun je je ook direct aanmelden en meer informatie vinden.

Datum: 5 oktober 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu