Fierljeppen = polstokverspringen bij en in het Spaarne

Op zondag 31 juli gaan de beste Nederlandse polsstokverspringers (fierljeppers) met elkaar de strijd aan om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Ze klimmen hoger en springen verder dan ze ooit hebben gedaan. En hoe leuk: dit spektakel vindt plaats voor Molen De Adriaan in het Spaarne.

Tegenwoordig lijkt fierljeppen allang niet meer op het slootjespringen van vroeger. Elk jaar worden records verbeterd en gaat het steeds hoger, sneller én verder. Dit jaar dus in Haarlem. Rian Baas, Nederlands Kampioen Polsstokverspringen, kijkt uit naar het springen in onze stad: “Mijn doel is het verbreken van het Nederlandse record. Deze staat nu op 22.34 meter, gesprongen door Bart Helmholt.

Het polsstokspringen start rond 12:30 uur en is gratis. Je kunt meegenieten vanaf de kades, maar kunt bijvoorbeeld ook een boot huren en het vanaf het water beleven.

Fierljeppen = polstokverspringen bij en in het Spaarne

Rondom Molen de Adriaan

Papentorenvest 1A
2011 AV Haarlem

  • Centrum
  • 12:30 - 16:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu