Kloosterwandeling. Ga mee!

Laat je verrassen door de rijke kloostergeschiedenis van Haarlem. De stadsgidsen van Gilde Haarlem hebben een mooie route voor je uitgestippeld en staan stil bij gebouwen die vroeger dienden als klooster. Ook wordt er verhaald over de vroegere waarden van een klooster in een stad.

Haarlem was vóór de Reformatie een stad van kloosters. In de 15de eeuw waren er meer dan twintig in de binnenstad gelegen. Een vijfde gedeelte van het grondgebied van de stad was kloosterterrein. Vandaag de dag zijn de kloosters verdwenen, maar het monastieke leven, waar het veelal gaat om eenvoud, rust en schoonheid, spreekt kennelijk tot de verbeelding en trekt mensen aan.

De stadsgidsen van Gilde Haarlem organiseren al meer dan 30 jaar wandelingen door Haarlem. Het is een groep van enthousiaste hobbyisten die liefde voor stad hebben en hun kennis graag met anderen willen delen.

We starten op de Oude Groenmarkt 7 bij het kantoor van Stadsklooster Haarlem   € 7,50, pp
Tijd: 13.30 – 15.30 uur ( het is fijn als je uiterlijk 13.20 aanwezig bent)
Tickets: € 5.00

Reserveer vooraf een ticket via deze site

Kloosterwandeling. Ga mee!

Start van de wandeling

Oude Groenmarkt 7
2011 HL Haarlem

  • Centrum
  • 13:20 - 15:30 uur
  • € 5
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Bewust Haarlem
Gilde Haarlem
Stadsklooster Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu