Boekpresentatie door Karel Onwijn

Kom naar de boekpresentatie van Karel Onwijn’s nieuwe boek Ode aan Oekraïne bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Maak kennis met Oekraïne op een unieke, persoonlijke manier. Mis het niet!

Wat: Boekpresentatie Karel Onwijn
Waar: De Vries van Stockum Haarlem
Wanneer: Vrijdag 2 juni 2023, vanaf 17.00 tot 19.00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelden: Graag,  via dit formulier

OVER HET BOEK

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord. Alhoewel Rusland de onafhankelijkheid van Oekraïne altijd al in twijfel heeft getrokken, kent Oekraïne een heel eigen taal, cultuur en geschiedenis. Oekraïne, dat letterlijk ‘aan de grens’ betekent, heeft immers ook lang aan Europese invloeden blootgestaan en heeft ook in afgelopen jaren steeds gretiger de Europese waarden en normen omarmd. Met dit boek biedt Karel Onwijn in beeld en tekst een algemene en persoonlijke kennismaking met Oekraïne.

OVER DE AUTEUR

Karel Onwijn is historicus en publicist. Hij studeerde geschiedenis en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, en na zijn afstuderen was hij vele jaren correspondent in de landen van de voormalige Sovjet-Unie (standplaats Moskou). Hij schreef onder meer voor het ANPHet Financieele Dagblad, de Belgische krant De Tijd en Het Parool. Tegenwoordig geeft Onwijn colleges, cursussen en interculturele trainingen en begeleidt hij cultuurreizen in deze bijzondere regio.

 

Boekpresentatie door Karel Onwijn

De Vries van Stockum

Jacobijnestraat 7
2011 TG Haarlem

  • Centrum
  • 17:00 - 19:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Boekhandel De Vries van Stockum

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu