De Vries Van Stockum: Boekpresentatie Frénk van der Linden

Op maandag 26 februari verwelkomen we Frénk van der Linden en Pieter Webeling bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Tijdens deze avond presenteren zij hun nieuwe interviewbundel Hoe besta je na? – Verhalen over liefde, verlies en troost. Het duo gaat tevens in gesprek met de Haarlemse burgemeester over zijn vader, die midden in de coronatijd overleed, om te praten over hoe het nu met zoon Wienen gaat.

Wat: Boekpresentatie & interview
Waar: De Vries Van Stockum, Haarlem
Wanneer: Maandag 26 februari 2024 | 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Toegang: Gratis
Aanmelding: Ja, graag aanmelden via wetenschap@devriesvanstockum.nl

Zangeres Mylou Frencken verluchtigt de avond met verschillende van haar liedjes.

OVER HET BOEK

Hoe besta je na?, een reeks interviews over de dood van een naaste, geschreven door Frénk van der Linden en Pieter Webeling, was de afgelopen jaren één van de best gelezen series in de Volkskrant. Deze zeer persoonlijke portretten zijn nu gebundeld, samen met nieuwe essays over hoe wij in Nederland omgaan met rouw.

Wanneer een geliefde, een vader, een moeder, een kind, een vriend of een dierbare collega overlijdt, zitten we verlegen om woorden die het verdriet en de pijn draaglijk maken, bezweren en zin geven.

In deze verhalen over o.a. Mike Boddé, Jack de Vries, Astrid Joosten, Hedy d’AnconaBoris Dittrich, Lavinia Meijer en Victor Löw gaan verdriet en hoop hand in hand. Zij koesteren hun herinneringen aan de relatie met een overledene, en betreuren het verlies, maar putten daar ook kracht uit. Geen vraag gaan zij uit de weg. Waaruit bestaat hun rouw precies? Is het mogelijk troost te vinden? Op welke wijze kunnen verdriet en pijn je wonderlijk genoeg ook verrijken? En hoe leef je verder?

OVER FRÉNK VAN DER LINDEN

Frénk van der Linden geldt als één van ’s lands beste interviewers. Van zijn laatste boek En altijd maar verlangen, een ontroerend portret van het onmogelijke huwelijk van zijn ouders, werden er al meer dan 12.500 exemplaren verkocht.

OVER PIETER WEBELING

Pieter Webeling is schrijver, interviewer en gespreksleider.

De Vries Van Stockum: Boekpresentatie Frénk van der Linden

De Vries Van Stockum

Jacobijnestraat 9
2011 TG

  • Centrum
  • 20:00 - 21:30 uur
  • Gratis, wel aanmelden

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Boekhandel De Vries van Stockum

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu