De Vries Van Stockum: Haarlemse Dichtlijn

Op zaterdag 27 januari 2024 ben je van harte welkom bij De Vries Van Stockum voor de Haarlemse dichtlijn op tournee. Laat je inspireren door dichters die het thema ’thuis’ verkennen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Wat: De Haarlemse Dichtlijn op toernee
Waar: De Vries Van Stockum, Haarlem
Wanneer: Zaterdag 27 januari 2024 | 15:15 tot 16.00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelding: Nee, voor dit evenement hoef je je niet aan te melden

OVER HET EVENEMENT

De Haarlemse Dichtlijn gaat in de PoëzieWeek op tournee met het meest laagdrempelige podium langs 4 boekhandels. De karavaan start om 13.00 uur bij boekhandel Blokker aan de Binnenweg te Heemstede. Daarna reizen zij door naar het centrum van Haarlem – met tussenstops bij Athenaeum aan de Gedempte Oude Gracht om 14.15 uur en De Vries Van Stockum om 15.15 uur aan de Jacobijnestraat 7 – en arriveren we om 16.15 uur bij het eindpunt: de Kennemer Boekhandel in Haarlem Noord.

AANMELDEN ALS DICHTER

Meld je aan als je mee wilt doen. Mail via info@haarlemsedichtlijn.nl.

Het thema van de PoëzieWeek is ‘thuis’ en de organisatie licht dat zo toe: “Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.”

POËZIEGESCHENK

Edward van de Vendel schrijft het Poëziegeschenk 2024 met als titel Kom nog even naar mij kijken straks. Je krijgt het Poëziegeschenk gratis bij aankoop van minstens €12,50 poëzie!

De Vries Van Stockum: Haarlemse Dichtlijn

De Vries en Van Stockum

Jacobijnestraat 7
2011 TG Haarlem

  • Centrum
  • 15:15 - 16:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Boekhandel De Vries van Stockum

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu