In gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer

Ontdek het nieuwe boek Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer op vrijdag 16 juni in de Doopsgezinde kerk te Haarlem. Tijdens deze avond zal Pfeijffer uitgebreid worden geïnterviewd door NRC-redacteur en auteur Toef Jaeger. Je kan een kaartje kopen bij ons in de winkel voor €12,50, reserveren via haarlem@devriesvanstockum.

Wat: In gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer
Waar: Doopsgezinde kerk te Haarlem
Wanneer: Vrijdag 16 juni 2023, 20.00 – 21.30
Toegang: €12,50 te betalen in de winkel, reserveren via een mailtje naar haarlem@devriesvanstockum.nl

Op vrijdagavond 16 juni gaat NRC-redacteur en auteur Toef Jaeger in de Doopsgezinde kerk te Haarlem in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe boek Alkibiades. De deuren gaan open om 19.30 en je zult worden ontvangen met koffie en thee. Het interview vangt aan om 20.00 met na afloop een signeersessie. De avond duurt tot circa 21.30.

 

OVER HET BOEK

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

OVER DE AUTEUR

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Voor de Boekenweek 2000 stelde hij de bundel De Antieken: Een korte literatuurgeschiedenis samen. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba (2013). Hij heeft internationaal naam gemaakt met een veertigtal boeken waaronder Grand Hotel Europa, de roman die al anderhalf jaar de bestsellerlijsten dicteert.

In 2015 was Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk en toerde hij in het voorjaar door Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Gustaaf Peek en Thé Lau met het theaterprogramma The Pursuit of Happiness.

In gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer

Doopsgezinde Kerk

Frankestraat 24
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 19:30 - 21:30 uur
  • €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Boekhandel De Vries van Stockum

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu